map

phone

USA: +1 520.509.9753   Ελλάδα: +30 23210 78297

Αφοί Ελευθεριάδη

Ξυλόγλυπτα Εκκλησιαστικά Έπιπλα

 • ΑΦΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΙ
  ΑΦΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Καινοτομία Ποιότητα Αριστουργήματα

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

Η εταιρεία μας, ιδρύθηκε πριν από αρκετές δεκαετίες, από τους αδελφούς Γιώργο και Λάζαρο Ελευθεριάδη, και συγκεκριμένα το 1972. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1983, τα δύο αδέλφια τολμούν και επενδύουν σε νέες εγκαταστάσεις στη Βιομηχανική περιοχή Σερρών, όπου εκεί διατηρεί την έδρα της έως και σήμερα.
Οι ιδρυτές της επιχείρησης, με την πάροδο των χρόνων και με κύρια συστατικά το πραγματικό μεράκι, την αυθεντική δημιουργικότητα, τον γνήσιο σεβασμό στην ποιότητα και την ορθόδοξη παράδοση, καταφέρνουν να την εξελίξουν, μετατρέποντάς την στην σημερινή της ανταγωνιστική μορφή. Έτσι, λοιπόν, τη δεδομένη στιγμή, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής ξυλόγλυπτων εκκλησιαστικών επίπλων παγκοσμίως, με υψηλή δυναμική ετησίως αλλά και έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, που καλύπτει έως το 85% της συνολικής παραγωγής της ετησίως.
Τα έργα μας, κοσμούν Ναούς σε Εκκλησίες, Μοναστήρια, Παρεκκλήσια καθώς και άλλα κτήρια, σε όλη την Ελλάδα καθώς και σε εννέα (9) χώρες του εξωτερικού. Ενώ συνάμα, η εταιρεία μας χαρακτηρίζεται από μία μακροχρόνια συνεργασία με σχεδόν όλες τις Ιερές Μονές και σκήτες του Αγίου Όρους, σε κάθε μία από τις οποίες μπορείτε να δείτε έργα μας.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η εταιρεία μας, εδώ και χρόνια, δραστηριοποιείται στην παραγωγή ξυλόγλυπτων εκκλησιαστικών επίπλων, Βυζαντινής και Αγιορείτικης παραδοσιακής τέχνης, επίπλων που φέρουν στο μυαλό την εικόνα πραγματικών έργων τέχνης μιας και το καθένα τους, είναι πρωτότυπο και αυθεντικό. Η έδρα της εταιρείας μας, βρίσκεται στην βιομηχανική περιοχή των Σερρών, σε ιδιόκτητες κτηριακές εγκαταστάσεις.

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Μοναδικός και ουσιαστικός σκοπός της εταιρείας μας, είναι η κατασκευή ξυλόγλυπτων εκκλησιαστικών επίπλων ανώτερης και ανώτατης ποιότητας και υψηλής αισθητικής, εναρμονισμένων στις ορθόδοξες παραδόσεις, με στοιχεία που απορρέουν από την Παλαιά και Καινή Διαθήκη.
Ενώ, η φιλοσοφία μας ορίζεται, στην  καθιέρωση απόλυτης και υψηλού επιπέδου εξυπηρέτησης του πελάτη, με ποιοτικά και υψηλής παραδοσιακής σχεδίασης, ξυλόγλυπτα έπιπλα. Επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας, αποτελεί ο εκάστοτε πελάτης, στον οποίο προσπαθούμε να προσφέρουμε προϊόντα και υπηρεσίες που ικανοποιούν απόλυτα όλες τις ανάγκες του, μιας και στον σχεδιασμό του προϊόντος συνεργαζόμαστε ολότελα μαζί του.ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΜΑΣ


 • 1972
  Ιδρύεται η επιχείρηση με αντικείμενο την παραγωγή ξυλόγλυπτων εκκλησιαστικών επίπλων.
 • 1983
  Η εταιρεία υλοποιεί επένδυση σε νέες κτηριακές εγκαταστάσεις στη Βιομηχανική περιοχή Σερρών, όπου μεταφέρει την έδρα της, την οποία διατηρεί έως και σήμερα.
 • 1993
  Η εταιρεία υλοποιεί νέα επένδυση σε κτηριακές εγκαταστάσεις και μηχανολογικό εξοπλισμό.
 • 1996
  Η εταιρεία υλοποιεί εκ νέου επένδυση σε μηχανολογικό εξοπλισμό. Έναρξη εξαγωγικής δραστηριότητας, η οποία συνεχίζει δυναμικά έως και σήμερα.
 • 1998
  Επικυρώνεται η δημιουργία έργων, ενόψει της χιλιετηρίδας της Ι.Μ. Ξενοφώντος του Αγίου Όρους, καθώς και η κατασκευή αντιγράφων έργων της μονής, που φέρουν μεγάλη ιστορική και πνευματική αξία.
 • 2002
  Εισαγωγή σύγχρονων προτύπων οργάνωσης και διοίκησης της παραγωγής, με αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγικότητας καθώς και της δυνατότητας παραγωγής, με ταυτόχρονη σημαντική μείωση των χρόνων παράδοσης.
 • 2011
  Βράβευση της εταιρείας από το Επιμελητήριο Σερρών για τη «Σημαντική συμβολή της εταιρείας στην επιχειρηματική ζωή του Νομού Σερρών».
 • 2014
  Επιτυχημένη συμμετοχή της εταιρείας, για πρώτη φορά στην ιστορία της πορείας της, σε έκθεση στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στις Η.Π.Α., στις οποίες ωστόσο, εξάγει σημαντικό αριθμό προϊόντων από το 1996.ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Σημεία Υπεροχής

 • 1
  Ποιότητα προϊόντων - Συνεχείς ποιοτικοί έλεγχοι σε όλα τα στάδια τις παραγωγικής διαδικασίας με βασικό προτέρημα τη σταθερή συνεργασία με τους ίδιους προμηθευτές
 • 2
  Υψηλή ποιότητα και εξαίρετη αισθητική ξυλογλυπτικής
 • 3
  Ισχυρή τεχνογνωσία και τεχνολογία – με παρουσία 45 και πλέον χρόνια στο χώρο των ξυλόγλυπτων εκκλησιαστικών επίπλων
 • 4
  Επιτυχημένη ανταπόκριση σε μεγάλα έργα, λόγω υψηλής δυναμικής στην παραγωγή. Γρήγοροι χρόνοι παραγωγής και παράδοσης
 • 5
  Μακροζωία προϊόντων στον χρόνο
 • 6
  Συνέπεια συνεργασίας
 • 7
  Αξιοπιστία έργων
 • 8
  Υπηρεσίες μετά την πώληση (After sales service). Η σχέση μας με τον πελάτη δεν τελειώνει με την πώληση των προϊόντων μας. Αντιθέτως, τότε ξεκινά, με στόχο την καλύτερη και διαρκέστερη εξυπηρέτηση των πελατών μας σε όποια τους νέα ανάγκη
 • 9
  Έντονη εξαγωγική δραστηριότητα σε 9 χώρες σε παγκόσμια κλίμακα. Υψηλόβαθμη απήχηση των προϊόντων μας, σε κάθε νέα αγορά που αναπτυσσόμαστε είτε αυτή βρίσκεται στην υψηλών απαιτήσεων Ευρωπαϊκή αγορά είτε σε άλλες περιοχές του κόσμου
 • ΑΦΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΙ
  Η ποιοτική υπεροχή των προϊόντων και των υπηρεσιών μας, ανταποκρίνονται πλήρως στην ορθόδοξη παράδοσή μας.

  Όλα αυτά, επιβεβαιώνονται μέσα από την εμπιστοσύνη των πελατών μας, αλλά και από τα μεγάλα και σημαντικά έργα, που μας αναθέτουν.

  Τρανό παράδειγμα, αποτελεί η ανάθεση δημιουργίας πιστών αντιγράφων έργων, με ιστορία και παρελθόν εκατοντάδων ετών. Όπως επίσης, και η ανάθεση κατασκευής έργων σε Ναούς με ιστορία εκατοντάδων ετών.


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

 • Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά ξυλεία Δρυός, η οποία προέρχεται από περιοχές που αναπτύχθηκαν για αυτό τον σκοπό
 • Προϊόντα και διεργασίες φιλικές προς το περιβάλλον
 • Προμήθεια ξυλείας από πιστοποιημένες περιοχές, με αδειοδότηση από τα κατά τόπους υπουργεία Γεωργίας καθώς και από τις αρμόδιες αρχές
 • Ανακύκλωση όλων των ανακυκλώσιμων υλικών που χρησιμοποιούνται στις εγκαταστάσεις μας
 • Συνεργασία με πιστοποιημένη εταιρεία διαχείρισης αποβλήτων

ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Η εξαγωγική δραστηριότητα μπορεί να φθάσει το 85% των
εξαγωγών της συνολικής παραγωγής ετησίως.
9 χώρες σε 5 διαφορετικές ηπείρους περισσότερα από 3.000 έργα

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΑΣΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΟΥ ΕΡΓΟΥ;

Συμπληρώστε τo e-mail σας κι ένας εξειδικευμένος σύμβουλος μας
θα επικοινωνήσει μαζί σας.